Angsten

Bang zijn is normaal bij een dreigend gevaar, het is een signaalfunctie. Maar hoe zit het met bijvoorbeeld faalangst, angst voor spinnen, claustrofobie of vliegangst? We kennen allemaal wel iets dat we angstig vinden . Als ons lichaam vaak angst ervaart, worden er allerlei stresshormonen aangemaakt die kunnen helpen bij vechten, vluchten of bevriezen. Sommige angsten kunnen je gaan beheersen en daarnaast kan chronische angst door allerlei gebeurtenissen of trauma’s ons immuunsysteem behoorlijk onder druk zetten. Daarnaast kunnen de neurotransmitters in ons hoofd uit balans raken waardoor je in een vicieuze cirkel kan terechtkomen.

Binnen de kinesiologie zijn er diverse stress release technieken die kunnen helpen om angsten en de stress daaromtrent te helpen neutraliseren. Als de triggers waardoor angsten geactiveerd worden stap voor stap ontkoppeld worden in het zenuwstelsel, heb je minder last van angst en kun je ook richting de toekomst beter met angsten (of oude gebeurtenissen of trauma’s) dealen.

“Ik had niet gedacht dat ik het bijna nog leuk zou gaan vinden om voor een groep te spreken. Ik wilde er echt niet aan denken maar het hoorde bij mijn werk. En nu, ik draai mijn hand er niet meer voor om.”

“De natuur geneest, de therapeut is niet de meester, maar de dienaar van de natuur,
de zieke wordt teruggeleid naar gehoorzaamheid aan de wetten van de natuur.”
Hippocrates: Griekse arts, grondlegger van de westerse Geneeskunde

Scroll naar boven