Zoek je meer balans in lichaam en geest vanuit innerlijke kracht?

Raak je levensessentie, op weg naar balans en vitaliteit!

Ben je benieuwd naar de achtergronden van klachten?

Raak je levensessentie, op weg naar balans en vitaliteit!

Wil jij je gezondheid meer in eigen hand nemen?

Raak je levensessentie, op weg naar balans en vitaliteit!

Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie is een methode ontstaan vanuit Westerse en Oosterse geneeswijzen, een totaalaanpak. Een kinesioloog gaat door middel van spiertesten in ‘gesprek’ met het lichaam.
Lees meer

Verstevig je basis!

Met kinesiologie pakken we de klachten bij de basis aan en versterken we het immuunsysteem. Door een vitaal fundament verhoog je je natuurlijke weerstand en innerlijke kracht.
Lees meer

Iets voor jou?

Iets voor jou? Ieder mens is voortdurend in ontwikkeling, soms met gezondheidsklachten en valkuilen. Zoek jij verbetering en ben je benieuwd naar de achtergronden van klachten? 
Lees meer

Positieve gezondheid: “Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven.”
(Nieuw gezondheidsconcept, Machteld Huber)

De aanpak is holistisch. De mens als een geheel vormt het uitgangspunt om zo volledig mogelijk tot bloei te kunnen komen. De gebieden gezondheid – loopbaan – persoonlijke ontwikkeling beïnvloeden elkaar en daarnaast speelt de sociale omgeving ook een grote rol. De begeleiding is gericht op het heft in eigen hand houden en vanuit bewustzijn en de wijsheid van het eigen lichaam te onderzoeken wat er nodig is op verschillende gebieden. Zo kunnen klachten verminderen, oude ongezonde patronen worden doorbroken en wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd.

Espavo betekent: “Dank je wel dat je in je kracht bent gaan staan!”

De Espavo methode, ontwikkeld door Carin Jansen, ondersteunt je bij het versterken van je innerlijke kracht. Je kijkt verder dan de symptomen van je klacht. Door kinesiologische spiertesten wordt je bewust van de uitnodiging van je lichaam en de ontwikkeling waar jij in zit. Je focust op de kansen en mogelijkheden in plaats van op de beperkingen. Zo kun je op een positieve en praktische manier zelf je gezondheid ondersteunen en verbeteren.

Kijk onderstaand filmpje voor een korte uitleg over kinesiologie:

Kinesiologie is een aanvullende behandelmethode en vormt geen vervanging van reguliere medische zorg. Indien je aanvullend verzekerd bent is vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. 

“De natuur geneest, de therapeut is niet de meester, maar de dienaar van de natuur,
de zieke wordt teruggeleid naar gehoorzaamheid aan de wetten van de natuur.”
Hippocrates: Griekse arts, grondlegger van de westerse Geneeskunde

Scroll naar boven